Filosofiska samtal med barn och unga i Stockholm

 
Tänka Noga Gruppfoto
 
 

I filosofiska samtal får barn och unga själva bestämma vad som är viktigt att diskutera, och höra varandras åsikter. I en undersökande gemenskap letar man efter ett svar, ger argument, kommer med tankeexperiment och funderar över sina egna åsikter. Man behöver inte ha några särskilda kunskaper - bara en nyfikenhet och en önskan att ta reda på hur det egentligen är: en önskan att Tänka Noga.

Samtalen leds av filosofipedagoger med både pedagogisk och filosofisk kompetens, och försöker göra det lätt för deltagarna att hålla reda på tanketrådarna. Två av våra pedagoger har faktiskt själva gått som deltagare på Södra Teaterns filosofikurser när de var yngre! Så länge har verksamheten hållit på! Vi har också hållit filosofiska samtal i ett antal projekt runt om i Sverige, i samarbete med teatrar och skolor.

Ny termin, nya frågor. Höstens samtalsserie startar den 28 september med samtalsledarna Jonathan Clinton, Johan Berg och Lars hammer. Vad vi samtalar om detta år är upp till deltagarna, förra terminen diskuterade vi bland annat: Hur tänker vi egentligen? Har vi en egen vilja eller styrs allt vi vill av det som är runt omkring oss?

Under vårem kommer även Lars Hammer hålla samtal en serie om fyra samtal på Södergården på Götgatan 37, mer information snart!

 
 
Logga